• Wat wordt verstaan onder een 'plastic' verf?
  Watergedragen acrylaatverven en alkydverven noemt men in de volksmond ook wel plastic verven. Het zijn doorgaans verven met synthetische harsen die als het ware een soort plastic laagje op de ondergrond vormt waardoor deze niet meer kan ademen. Vocht kan niet op een makkelijke manier door de plastic laag dringen. Het eventueel al aanwezige vocht in het hout kan zo voor problemen zorgen in een later stadium, en de verflaag laten opbollen en bladderen. Een ander nadeel van watergedragen acrylaatverven en alkydverven is dat ze op den duur broos worden door UV-straling waardoor de ondergrond kan barsten en afbladderen. In geval van een houten ondergrond kan dit zorgen voor houtrot, indien vocht na afbladderen vrij in en uit het hout kan dringen.
 • Wat is mineraal verf?
  Minerale verf of mineraal verf is een vorm van natuur verf. Het is echter specifiek specifiek geschikt voor minerale ondergronden als natuursteen, baksteen, pleisterwerk en beton. BEECK mineraalverven zijn kwalitatief de beste oplossing voor dit soort verkiezelbare ondergronden. Toepasbaar in zowel het interieur als exterieur. Mineraal verf gaat een verbinding aan met de ondergrond (verkiezeling of silificatie genaamd) waardoor de verf nooit kan bladderen. Mineraalverven zijn door de verkiezeling goed bestand tegen UV-straling, extreme weersomstandigheden, zure regen en luchtvervuiling. De minerale pigmenten in de verf zorgen voor een lichtvastheid van de kleur waardoor er geen verkleuring plaats vindt.
 • Wat zijn lijnolie producten?
  Lijnolie wordt gebruikt  als een bindmiddel in bijvoorbeeld lijnolie verven. Lijnolie wordt gemaakt door de zaden van de vlasplant uit te persen. De zaden van vlasplant bevatten ongeveer 40% olie. De hechting van onder meer AGLAIA natuurverven met de ondergrond is door de kleine moleculen bijzonder goed.
 • Klopt het dat watergedragen acrylaatverven en alkydverven maar een levensduur hebben van 5 a 6 jaar?
  Door de folie vorming van 'plastic' verven en de invloed van UV-straling op deze verven vindt er na verloop van tijd verbrokkeling en afbladdering plaats. Doordat er geen vocht doorgelaten kan worden drukt opkomend vocht op den duur de verf van de ondergrond af.
 • Hoe kan ik zien of een natuurverf ook daadwerkelijk ecologisch verantwoord is, en niet een 'zogenaamd' eco- of milieuvriendelijk product?
  Producenten van natuurverven geven over het algemeen vrij veel informatie blood over de stoffen die in hun producten zitten. BEECK & AGLAIA hebben zelfs full-disclosure waardoor het mogelijk is alle ingrediënten na te gaan. Zo kan men zelf achterhalen of er geen stoffen in zitten die de gezondheid of het milieu ernstig schaden. Veel producenten van verf die pretenderen eco-vriendelijk te zijn geven geen volledige openheid over de samenstelling van de producten.
 • Wat maakt het verschil tussen een natuurverf en een synthetische verf?
  Natuurverf is gemaakt van zoveel mogelijk herwinbare, onschadelijke maar bovenal natuurlijke producten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan minerale pigmenten (bv. minerale verven), lijnolie (bv. houtverf) of bijenwas (AGLAIA Bijenwas Glaceerbindmiddel). De verven zijn volledig biologisch afbreekbaar en maken onderdeel uit van een ecologische cyclus.
  (Voor een verduidelijking van de natuurlijke cyclus tegenover de synthetische cyclus, zie onze brochure.) Synthetische verf wordt gemaakt van bewerkte aardolie waardoor een synthetisch, onnatuurlijk eindproduct ontstaat. Niet alleen tijdens de productie van synthetische verven, maar ook tijdens het gebruik en als afval product komen schadelijk stoffen vrij. Synthetische verven zijn niet biologisch afbreekbaar en veroorzaken als afval een bijkomende schade aan onze gezondheid. Dat er in sommige synthetische verven geen oplosmiddelen zitten betekend niet dat dergelijke verven niet schadelijk zijn voor het milieu.
 • Hoe is de kwaliteit van natuurverf ten opzichte van reguliere verven?
  Natuurverf is anno 2015 van minstens gelijkwaardige en in veel gevallen zelfs van betere kwaliteit in vergelijking met synthetische verven. BEECK mineraal verven zijn onovertroffen in duurzaamheid.
 • Wat is de prijsverhouding van natuur verven ten opzichte van synthetische verven?
  Natuurverf hoeft zeker niet duurder te zijn dan reguliere verven. Wanneer je producten van hetzelfde hoge kwaliteitsniveau met elkaar vergelijkt, ligt de kostprijs ongeveer even hoog. Het gaat dan om de prijs en kwaliteit van professionele verven.
 • Welke voordelen heeft natuurverf ten opzichte van 'plastic' verven?
  1. Natuurverven zijn in het algemeen beter voor de gezondheid en het milieu, maar hebben ook een langere levensduur, waardoor ze vanuit economisch oogpunt eveneens aantrekkelijker zijn.
  2. De door ons aangeboden natuurverven zijn van hoge kwaliteit en presteren op veel vlakken zelfs beter dan reguliere watergedragen acrylaatverven en alkydverven. Voor vele bewerkingen hebben wij een milieuvriendelijk en gezond alternatief in ons assortiment.
  3. Natuurverven zijn economisch gezien niet duurder dan reguliere synthetische verven. Producten van hetzelfde kwaliteitsniveau zijn ongeveer gelijkwaardig geprijsd terwijl natuurverven een veel hogere duurzaamheid hebben.
  4. Natuurverf zorgt voor waterdampdoorlaatbaarheid en een ademende muur. Dit in tegenstelling tot de meeste synthetische muurverven. De muren kan zo een vochtregulator zijn voor het omgevingsvocht.
  5. Voor de gezondheid van schilders en andere toepassers is het veel beter om met natuurverf te werken. Onderzoek toont aan dat bij beroepsschilders duidelijk een hogere aanwezigheid is van huidaandoeningen en hersenletsel door gebruik van synthetische verven. Daarnaast komen zelfs na aanbrengen van de verf nog schadelijke stoffen vrij.
  6. Natuur verven zijn na aanbrengen op de muur niet statisch. De muren trekken hierdoor ook nagenoeg geen stof aan. Dit in tegenstelling tot de reguliere muurverven op acryl basis, die zich statisch opladen en daardoor veel stofdeeltjes aantrekken. De muur kan hierdoor snel vervuilt ogen.
  7. De leefkwaliteit van een met natuurverf geschilderde ruimte is aanzienlijk hoger in vergelijking met een ruimte die louter met synthetische verven is geschilderd. Evenzo als de natuur de mens buiten helpt te ontspannen, zorgen natuurverven voor een ontspannen woon- of werkklimaat.
 • Bestaat er een verschil tussen synthetische water-verdunbare verven en natuurlijke waterverdunbare verven?
  In tegenstelling tot wat de naam wellicht doet vermoeden zijn synthetische water verdunbare verven zeer schadelijk voor ons milieu. Deze verven bevatten schadelijk stoffen die bij reiniging vaak in grondwater terecht komen. Water dat nooit meer volledig gereinigd kan worden van de in de verf zittende giftige stoffen. Het inademen van fijnstof dat vrijkomt bij het schuren van synthetische water-verdunbare verven, kleeft aan onze longen en laat nooit meer los. Synthetische water-verdunbare verven zijn nog lang na droging schadelijk door de uitstoot van gassen die je niet meer ruikt maar wel inademt. Dit in tegenstelling tot natuurlijke water-verdunbare verf. De natuurlijke water-verdunbare verven vormen geen gevaar en zijn biologisch afbreekbaar.