Logo BeeckBEECK'schen Farbwerke introduceert zichzelf.

In 1894, vestigde de oprichter van het bedrijf Ludwig Beeck zijn bedrijf in Breslau met  de ontwikkeling en productie van zuiver werkzame verkiezeling van minerale verven op basis van waterglas. Hij bereikte een onscheidbare binding tussen de coating en  microporeuze ondergronden met BEECK Pure Crystalline Finish, een mineraal verfsysteem geschikt voor historische bouwmaterialen in interieur en exterieur. Deze originele formules worden vandaag de dag nog steeds gebruikt voor het behoud van gebouwd erfgoed en imponeren met hun grote diversiteit aan kleuren en enorme duurzaamheid.

Een nieuwe en goedkopere product categorie, kunsthars emulsieverf, betekende tijdens de bouwboom van de jaren 1950 en 1960 moeilijke tijden voor een vastberaden fabrikant van minerale verf. Minerale verven werden bijna vergeten en structurele schade veroorzaakt door oneigenlijk gebruik van synthetische harsen op poreuze minerale bouwmaterialen nam toe. 

Ondanks de duidelijke trend naar kunsthars emulsieverven, bleef BEECK'schen Farbwerke trouw aan de ontwikkeling en productie van zuivere, natuurlijke verf systemen. Op basis van haar ervaring met pure minerale verf gemaakt van kalk en waterglas, investeerde het bedrijf in de ontwikkeling van pure plantaardige verven. AGLAIA Natuur Verven, opgericht in 1968 heeft het BEECK product portfolio sindsdien completer gemaakt.

De volgende eigenaar, Gerhard Osterle, heeft zich als specialist in minerale en natuurlijke verven, vooral toegelegd op verdere ontwikkeling. Met de bouw van de nieuwe productiefaciliteit in 1972 in Laichingen, investeerde hij in moderne machines, een interne ontwikkeling en toepassings laboratoria, met uitstekende specialisten als de belangrijkste kennisdragers.

De traditie van bouwen is in de afgelopen decennia veranderd, en er kwamen nieuwe eisen voor hogere kwaliteit en moderne bouwmaterialen. Sinds het bedrijf werd opgericht, zijn de werkzaamheden consequent uitgevoerd met behulp van natuurlijke grondstoffen, zoals bijenwas, lijnolie, dammar en paracaseïne. Tot op de dag van vandaag, biedt BEECK een divers verf assortiment, dat aan de hoogste normen voldoet.

BEECK'sche Farbwerke - plantaardige en minerale natuur verven uit één enkele bron!