Aglaia LogoAGLAIA introduceert zichzelf.

AGLAIA is een beschermd merkenrecht van BEECK'schen Farbwerke, Louis Gnatz GmbH. De naam AGLAIA komt vanuit het Grieks. De Griekse godin van de liefde Aphrodite had een muse genaamd AGLAIA. AGLAIA kan worden vertaald als "schittering", "pracht", "glans" en "schoonheid", of de schittering van de schoonheid. Net als in de Griekse mythologie, zijn schoonheid en gezondheid onafscheidelijk, waardoor we hebben gekozen voor de naam AGLAIA voor onze plantaardige Natuurlijke Verven.

Dit weerspiegelt onze intentie dat gezonde verf met een mooie glans compatibel moet zijn met de natuur. Sinds 1984 is ons bedrijf bezig met het verwerven van ervaring met betrekking tot pure natuurlijke minerale verven op basis van kalk en water glas. In 1968 zijn we begonnen met het investeren van deze ervaring in de ontwikkeling van plantaardige verven.

Allerlei verschillende motieven bepalen onze acties:
 • Gebruik van hernieuwbare grondstoffen spaart waardevolle hulpbronnen gedurende de gehele productcyclus. Zorgvuldige winning van grondstoffen, productie draaien in overeenstemming met de "zachte chemie" normen en probleemloze terugkeer naar de ecologische kringloop na de gebruiksfase spreken voor zich; en verwijzen naar de "Plant Cyclus" diagram. Ter vergelijking, de petrochemische, synthese en reageerbuis chemie van synthetische harsen ("Dead End Chemische reactor") produceren niet alleen de synthetische hars als het eindproduct, maar leiden ook tot enorme milieuproblemen en broeikasgassen die schadelijk zijn voor het klimaat. Regeneratieve energie en hernieuwbare grondstoffen zijn modellen die toekomst hebben en beide zijn gebaseerd op de levengevende energie van de zon. - Onze motivatie is om natuurlijke producten te produceren die niet schadelijk zijn voor de gezondheid van de gebruikers en geen schade veroorzaken of afbreuk doen aan de waardevolle hulpbronnen van de natuur.
 • We hebben niets te verbergen! De AGLAIA volledige openbaarmakings verklaring zorgt voor een continue informatie over
  alle bestanddelen in een product, tot minuscule delen van recepten. Het is niet alleen voor mensen met een allergie die dit
  "transparante recept" kunnen gebruiken om een nauwkeurig beeld van de feitelijke samenstelling te krijgen maar voor eenieder die interesse heeft in de samenstelling van onze producten.
 • In het tijdperk van geprefabriceerde industriële materialen, bestaat het risico dat we het vermogen om goed waar te nemen en de ware relevantie van bouwmaterialen en oppervlakken met alle zintuigen verliezen. Voor de meesten van ons, is er een merkbaar verschil tussen de bouwmaterialen waarmee we ons omringen; hout straalt warmte uit of bij kou denkt men aan plexiglas. Iedereen die het natuurlijke karakter van hout wilt verkrijgen en behouden reikt naar olie en was. Aanraken, ruiken en voelen zal ons automatisch leiden naar natuurlijke oppervlakken.
 • Wij zijn van mening dat natuurlijke coatings het meest geschikt zijn voor o.a. gevoelige woonruimten, voor scholen en
  kleuterscholen. AGLAIA Caseïne Coatings en Plantaardige muur glazuurverven zijn heerlijk creatief en stimulerend. Ze produceren dan ook een positief kamer klimaat, en niet alleen in bouwfysische termen. Iedereen die gewetensvol verf gebruikt, liefdevol een oude huis hersteld of belast is met de sanering van een PCP-verontreinigde kleuterschool zal willen kiezen voor hoogwaardige AGLAIA natuurlijke producten, en met goede reden!
 • Natuurlijke bouwmaterialen zoals kalk, klei of leem, hout en steen hebben een indrukwekkende traditie, ook in ons klimaat regio. In de restauratie, hebben veel van de oude gebouw vaardigheden het overleefd, waaronder een correcte hantering van lijnolie, caseïne, kalk en aardlijke pigmenten. Dit toont aan dat het gebruik van de AGLAIA producten een duurzamer, en gezonder alternatief is.
 • Onafhankelijke instituten bevestigen, keer op keer, de uitstekende ecologische en technische eigenschappen van AGLAIA Natuur Verven. Maar het meest overtuigende argument is praktisch succes. Al meer dan 40 jaar, heeft AGLAIA zijn waarde op miljoenen vierkante meters en allerlei verschillende substraten bewezen.